• hirek.png

A térség számos településén a nevelési intézmények bezárásáról döntöttek. Az alábbiakban olvashatják az eddig tudomásunkra jutott helyszíneket.

Nevelés nélküli munkanap lesz a dabasi bölcsődékben és óvodákban hétfőn. Egyelőre csak a hétfői napra hozta meg a döntést Kőszegi Zoltán, Dabas város polgármestere. A városvezető felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy mindenki gyakoroljon önkontrollt, hogy a fertőzés kockázatát a minimálisra csökkenthessék.

Újhartyán város polgármestere szintén bezárta a bölcsődét és az óvodát. Schulz József polgármester határozatlan időre rendelte el az intézmények bezárást, ezért a jövő hét folyamán a nevelők még bemennek dolgozni, hogy azoknak a szülőknek legyen idejük megoldást találni, akik ilyen rövid idő alatt nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését. Közben felhívta a figyelmet arra, hogy a kialakult helyzetet a gyermekek ne vakációnak fogják fel, ténylegesen tartózkodjanak otthon.

 

Kakucson 14 napra függesztették fel az óvodai nevelést, Inárcson keddtől zár a bölcsőde és az óvoda. Ott hétfőn még fogadják azokat a gyermekeket, akiknek elhelyezéséről a szülők még nem tudtak gondoskodni. Alsónémedin nem rendeltek még el központi zárást, a szülők otthon tarthatják a gyermekeket, ezt az időszakot az intézmény igazolja számukra.

Gyálon nem zár be a bölcsőde és az óvodák sem. Aki úgy dönt, nem kívánja a gyermekét bevinni az intézményekbe, tartsa otthon, hiszen megteheti, azonban több kötelező intézkedést is elrendeltek - mondta Pápai Mihály polgármester.

Ócsán hétfőn az óvoda rendes munkarend szerint működik, azonban délután rendkívüli testületi ülés keretében döntenek arról, keddtől mi lesz a menetrend. A közétkeztetés megoldott a településen, azonban hétfőn és kedden Alsópakonyra és Felsőbabádra a szolgáltató fogja kiszállítani az ebédet az eddig megszokott adagszámban. A városban lakók 12 és 13 óra között mehetnek az általános iskolához az ételért. Szerdától már csak azoknak főznek, akik ezt igénylik, ők viszont házhoz fogják kapni az ételt.

Az örkényi Huszka Hermina Általános Iskolában az iskolai étkeztetést az Önkormányzat továbbra is biztosítja azok számára, akik igénylik. Hétfőn - a pénteki megrendelés alapján – minden étkezésben résztvevő tanuló számára egyénileg csomagolva átadják az ebédet, amelyért el kell jönni. Az Iskola úti bejárat felől érkezve lehet átvenni az ételt. A következő napokra, azaz keddtől csak azoknak a gyerekeknek rendelnek, akik szülei igénylik és biztosan eljönnek érte. A csomagoló anyag költségét az Önkormányzat fedezi.

Az örkényi óvodát szintén bezárják.

A Gyóni Géza Általános Iskolában ma 9 óráig kell a gyermek nevének és osztályának megadásával az iskola Facebook oldalán vagy telefonon jelezni, ha kérnek ebédet. Az ételt a Dabasi Központi Konyhán lehet átvenni minden nap 12 és 13 óra között.

Bugyin az iskolákban maradt tankönyvekért ma 14-18 óra között és hétfőn 8 és 16 óra között lehet bemenni az iskolába.