Hírek
Keresés

Jól indult a találkozó, mégis kikapott az FC Dabas

Az FC Dabas NBIII-as kerete április 23-án vasárnap a Szekszárdi UFC együttesét fogadta. A dabasi fiúk számára bár nagyon fontos lenne a pontgyűjtés, ez alkalommal ez nem sikerült és a győzelemért járó három pontot ellenfelük zsebelte be. A találkozóról az FC Dabas elnökségi tagja, Danyis János tájékoztatta rádiónkat.

Negyedik alkalommal várja az érdeklődőket az Ócsai Juhfesztivál

A hétvégén, 2017. április 30-án és május 1-jén immár negyedik alkalommal várja az érdeklődőket az Ócsai Juhfesztivál, aminek a Rácz-tanya ad otthont. Mindkét napon reggel 7 órától várják a látogatókat számtalan színes programmal. A részletekről Radics József szervező nyilatkozott rádiónknak.

Közbeszerzési eljárásokról döntöttek Dunavarsányban

Mint ahogyan arról a tegnapi napon már beszámoltunk, Dunavarsány Város Önkormányzatának képviselő-testülete április 18-án tartotta soros ülését. Ennek során több pályázatról és közbeszerzési eljárásról is döntés született. A részletekről Gergőné Varga Tünde polgármester asszony tájékoztatta rádiónkat.

Író-olvasó találkozó Leszkoven Lászlóval

A Magyar Nyelv Hete kapcsán író-olvasó találkozó lesz a Dunaharaszti Városi Könyvtárban 2017. április 27-én, csütörtökön 18 órai kezdettel Leszkoven László magyar népmese-kutató közreműködésével. A folytatásban Tóth Marianna intézményvezetőt hallják.

Információs est gyermekeink jövőjéről

Gyermekeink jövője - választási lehetőségek az oktatásban címmel információs estet rendeznek Bugyin, a Női Kör szervezésében 2017. április 28-án, pénteken. Az előadások során szó lesz többek között a Waldorf óvodákról és iskolákról, Montessori módszeréről és bemutatkozik a Re-crea tanulóközösség is. A részletekről Rozgics-Kiss Anita szervező nyilatkozott rádiónknak.

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy örkényi családi házban

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit vételkörzetünk több pontjára is riasztották. Többek között útról letérve árokba borult egy lovas kocsi Nagykőrösön, két személygépkocsi frontálisan ütközött össze a 441-es út 12-es kilométerénél, berendezési tárgyak, ruhaneműk kaptak lángra egy hatvan négyzetméteres családi ház egy szobájában Örkényben. A témában Csámpai Attila szóvivőt kérdeztük.

Munkaértekezlet a Monori Katasztrófavédelmi Kirendeltségen

A szabadtéri tüzek megelőzése érdekében a Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkaértekezletet tartott a Földművelésügyi Minisztérium Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztály Duna-Tisza közi Vadgazdálkodási Táji Osztály bevonásával, Ócsán. A témában a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Csámpai Attilát kérdeztük.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI. A csökkentéssel a benzin átlagára 363 forintra, a gázolajé pedig 360 forintra mérséklődik. Legutóbb múlt pénteken változott a gázolaj ára, bruttó 2 forinttal emelkedett, a benzinár akkor nem változott. Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Lezajlott a katasztrófavédelmi verseny megyei döntője

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezésre került április 12-én a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenysorozat Pest megyei döntője. A 2016/2017-es tanév versenyének Szigetmonostor, Faluház adott otthont. A megyei döntőbe azok az általános, illetve középiskolai csapatok jutottak, amelyek a helyi szintű fordulón első és második helyezést értek el. A folytatásban a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Csámpai Attilát hallják.

10. születésnapját ünnepli a Cantate Domino Kórus

Az első 10 év címmel 2017. április 30-án, vasárnap 16 órai kezdettel jubileumi, születésnapi koncertet ad a Cantate Domino Kórus Örkényen a katolikus templomban. A koncerten az elmúlt 10 év kedvelt művei csendülnek fel, sztárfellépők közreműködésével. A folytatásban Balogh Lászlót, a kórus vezetőjét hallják.

Testületi ülés volt Dunavarsányban

Dunavarsány Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2017. április 18-án tartotta legutóbbi, munkaterv szerinti ülését. A napirendi pontok között szó volt településfejlesztésről, költségvetésről és a Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat terveiről is. A részletekről Gergőné Varga Tünde polgármester asszony nyilatkozott rádiónknak.

LiveStat.hu - Magyarország legnagyobb stream toplistája, Online Rádiók, Ingyenes hallgatottsági mérés

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék