Hírek
Keresés

Ma kezdődik a VIII. Szlovák Nemzetiségi Hét

A Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában 2017. szeptember 25-29. között immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Szlovák Nemzetiségi Hetet, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket. Az idei éven színes programkínálatáról Tokné Járomi Ilona intézményvezető mesélt rádiónknak.

Örkény is meghívást kapott a Közfoglalkoztatási Kiállításra

A Belügyminisztérium szervezésében szeptember 22-én és 23-án, a Vajdahunyad várában került megrendezésre a III. Közfoglalkoztatási Kiállítás, ahová az Örkényi Szociális Szövetkezet is meghívást kapott. A folytatásban Kovács István polgármestert hallják.

Lúdas Matyival zárul a XIX. Dabasi Napok

A XIX. Dabasi Napok rendezvénysorozat záró napján, vagyis ma 10 órára szabadidős lovasversenyre várják az érdeklődőket a Jakab Lovasudvarba, majd 14 órától a Kossuth Kulturális Központ ad otthont a nyugdíjas klubok találkozójának. A programsorozatot pedig 19 órakor a Dabasi Táncszínház Lúdas Matyi előadása zárja. A részletekről a dabasi kabinetiroda vezetője, Kapui Ágota és a kabinetiroda munkatársa, Feldman László nyilatkozott rádiónknak.

Fotópályázatot hirdet a Róder Imre Városi Könyvtár

A Róder Imre Városi Könyvtár fotópályázatot hirdet általános iskolás gyermekek részére a vecsési Kispatak Tanösvény növény- és állatvilága címmel. A pályázatokat október 1-ig várják és a beérkezett fotókból kiállítást rendeznek, melyet bárki megtekinthet az Országos Könyvtári Napok ideje alatt. A részletekről Balogh Barbara, a könyvtár munkatársa nyilatkozott rádiónknak.

Befejeződött a Szivárvány Óvoda energetikai korszerűsítése

Pályázati forrásból megújuló energiaforrás hasznosításával energetikai korszerűsítés valósult meg a Dabas-Sári Szivárvány óvodában és a Dabas-Gyóni Mesevár óvodában, 61 966 000 Ft támogatási összeg felhasználásával. Hogy pontosan milyen munkálatokra került sor Sáriban, arról az intézmény vezetőjét, Mrázné Csernák Ilonát kérdeztük.

A Mesevár Óvodában is befejeződött az energetikai korszerűsítés

Mint ahogyan arról a tegnapi napon már beszámoltunk, két dabasi óvodában is energetikai korszerűsítés zajlott a nyári hónapok alatt. A projekt elsődleges hosszútávú és közvetlen célja az volt, hogy a korszerűsítést követően az üzemeltetési költségek drasztikusan csökkenjenek, valamint a jelenlegi globális célok szerinti környezeti terhelések is mérséklődjenek. A témában a Mesevár Óvoda vezetőjét, Tóth Szilviát kérdeztük.

15 perc alatt eldőlt a mérkőzés sorsa

Az FC Dabas III-as kerete az elmúlt hétvégén a Rebelog FC csapatát fogadta. A mérkőzés sors már az első 15 perc után eldőlt, a találkozót elsöprő fölénnyel nyerte a hazai csapat. A fiúkra ma 16 órai kezdettel pedig egy szomszéd rangadó vár, a Kakucs KSE csapatával. A mérkőzések kapcsán Ledő László edző tájékoztatta rádiónkat.

Hazai pályán javíthat a Dabas VSE KC női csapata

A Dabas VSE KC NBII-es felnőtt, női csapata a Rákosmenti KSK otthonában játszotta a szezon első mérkőzését és bár szoros volt a mérkőzés, a lányoknak ezúttal nem sikerül pontot szerezni. Ma 16 órakor azonban hazai pályán szépíthetnek a lányok, ellenfelük az EURONOVEX USE lesz. A folytatásban Tomoriné Kamper Olívia edzőt hallják.

Szüreti felvonulás lesz Inárcson

A Zrumeczky Dezső Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében 2017. szeptember 24-én, vasárnap 13 órakor szüreti felvonulás indul - rendhagyó módon a Viktória fogadótól. A menet 17 órakor a Sportparkba ér vissza, ahol kezdetét veszi a gálaműsor. A folytatásban Turcsány Andrea intézményvezetőt hallják.

Egészséghét indul Örkényen

Szeptember 25-29. között Örkény (lesz) az egészség városa, melynek keretében a lakosok számtalan szűrővizsgálaton és előadáson vehetnek részt egészségük megőrzése, a betegségek megelőzése érdekében. A rendezvény kapcsán az Esély Szociális Szolgálat vezetője, Kulcsár Etelka tájékoztatta rádiónkat.

Kakucson csap össze a pálinka és a lekvár

Ma 15 órától rendezi meg Kakucs Község Önkormányzata, valamint Kulturális és Társadalmi Bizottsága a IV. Kakucsi Pálinka- Méz és Lekvárfesztivált, ahová sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. A látogatókat a finom ételek és italok mellett színpadi programok várják, a nap szabadtéri bállal zárul majd. A részletekről dr Kendéné Toma Mária polgármester asszony nyilatkozott rádiónknak.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék