Hírek
Keresés

Az FC Dabas nyerte a szomszédvár rangadót

Az FC Dabas NBIII-as kerete már 8 hete folyamatosan gyűjtögeti az értékes bajnoki pontokat. A legutóbbi, november 11-én vívott találkozó pedig három pontot ért, hiszen sikerült megnyerniük a Taksony SE elleni szomszédvár rangadót. A részletekről az FC Dabas elnökségi tagja, Danyis János nyilatkozott rádiónknak.

230 éve született Kisfaludy Károly

A Dunaharaszti Városi Könyvtár Irodalmi szalonjában a 230 éve született Kisfaludy Károlyról tart előadást dr Reisinger János irodalomtörténész 2018. november 15-én, csütörtökön 18 órai kezdettel ahová sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. A témában Tóth Marianna intézményvezetőt kérdeztük.

Lego robotokkal tanulnak a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói

A dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai két lego robot segítségével ismerkedhetnek az informatika és a robotika világával. A diákok ezeknek a robotoknak a segítségével a gyakorlatban, egy népszerű játék segítségével, teljesen új dimenzióban láthatják viszont programozásuk eredményét. A részletekről Tamás Roland intézményvezető mesélt rádiónknak.

Irodalmi est népköltészettel és népballadákkal

Az Újhartyáni Irodalmi és Helytörténeti Társas Kör sok szeretettel hívja az érdeklődőket soron következő estjére, ma 18 órára a Pinceklubba. A találkozó témája a magyar népköltészet és a népballadák lesznek, a műsort pedig a helyi általános iskolások műsora színesíti. A folytatásban Lauter Antal művelődésszervezőt hallják.

Újra győzni tudott az FC Dabas II-es kerete

Hosszú idő után ismét győzelmet ünnepelhetett az FC Dabas II-es kerete. A Megye II. osztályú bajnokságában szereplő csapat november 4-én a Halásztelek FC-t múlta felül. November 11-én a soron következő fordulóban pedig a Péteri KSK-hoz látogatnak. A folytatásban Riesz Péter edzőt hallják.

Saját családját lopta meg egy ceglédi férfi

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki édesanyjától és nővérétől csaknem 20 millió forintot lopott el. Az ügy körülményeiről a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla számolt be rádiónknak.

A majonéz került sorra a Szupermenta terméktesztjén

A Szupermenta legújabb tesztjén egy sokoldalúan felhasználható mártást, a majonézeket vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A 22 ellenőrzött terméket ezúttal is „atomjaira” bontották a szakemberek. A vizsgálatok eredményeiről dr Pleva Györgyöt, a NÉBIH élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatóját kérdeztük.

Beszélgetős klub indult az élet nagy kérdéseiről

Az élet nagy kérdései címmel beszélgetős klub indult Vecsésen a Róder Imre Városi Könyvtárban. A soron következő találkozó november 30-án pénteken lesz és fő témája az álom és az életünk kapcsolata. A folytatásban a klub vezetőjét, Tar Ildikót hallják.

Január elsejétől a NAV-nál is kötelező a cégkapu

Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó tárhelyet használhatják. A részletekről a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szóvivője, Salgó Attila tájékoztatta rádiónkat.

A hétvégén rendezik meg az Örkényi Forraltbor Fesztivált

Örkény Város Önkormányzata 2018. november 16-18. között hetedik alkalommal rendezi meg a Forraltbor Fesztivált és Gasztronómiai Nagyvásárt. A finom italok mellett a szervezők idén is ínyenc falatokkal és változatos koncertekkel várják a látogatókat. A részletekről Kovács István polgármestert kérdeztük.

Ma van az újbor és a libasült napja

November 11. Márton napja, a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Ezen a napon a hagyomány szerint a lakomák, bálok, vásárok ideje, és ekkor szokás először megkóstolni az újbort, illetve ahogy a mondás tartja: aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik. A mai naphoz kötődő szokásokról Birinyi József néprajzkutató mesélt rádiónknak.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék