Hírek
Keresés

Még érdemes kérni az influenza elleni védőoltást

Még érdemes kérni az influenza védőoltást. Különösen a rizikócsoportba tartozóknak és az egészségügyi intézményekben dolgozóknak érdemes oltatniuk magukat. Az oltás beadásától számítva két hét alatt alakul ki a védettség. A témában dr Katona Edit gyermekorvost kérdeztük.

 

 

Februárban készül el Csévharaszt idei költségvetése

Várhatóan február közepére készül el Csévharaszt Község Önkormányzatának idei évre vonatkozó költségvetése. Hogy milyen irányvonalak mentén készül el a dokumentáció, az többek között a pályázati lehetőségektől is függ. A folytatásban Mocsáry Balázs polgármestert hallják.

Mozgalmas évet zárt Újhartyán

Mozgalmas évet zárt Újhartyán Város Önkormányzata. 2018-ban sikerült átadni a felújított-kibővített egészségházat, elkezdődött a polgármesteri hivatal új épületének építése, illetve még idén szeptemberben átadásra kerülhet a bölcsőde is. A folytatásban Schulcz József polgármestert hallják.

76 éve történt a doni katasztrófa

A második világháború alatt, 1943 januárjában a Don mellett elszenvedett katonai vereség egyike a magyar történelem legnagyobb katasztrófáinak. Az összecsapásokban, az iszonyatosan hideg orosz télben, illetve a vereséget követő hadifogságban mintegy 120 ezer magyar katona vesztette életét. A múlt eseményeit Farkas Gábor történelemtanár segítségével idézzük fel.

Személyautó és teherautó ütközött Dabason

Az elmúlt napokban is több esetben avatkoztak be a megye tűzoltói a havas utakon. A legtöbb esetben árokba hajtott, illetve az útról lesodródott járművek mentésében volt szükség a segítségükre. A részletekről a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila tájékoztatta rádiónkat.

Sértetteket keresnek a dabasi rendőrök

Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 22 éves gyáli férfi ellen. A nyomozás során a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki több olyan bűncselekmény elkövetését is elismerte, amely cselekmények sértettje a rendőrök előtt jelenleg ismeretlen. A részletekről András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nyilatkozott rádiónknak.

 

További részleteket a témában ITT talál.

A Sári Zarándokházban tart előadást Mosolyka

A Munkahely a Családokért Alapítvány szervezésében a Sári Zarándokházban tart előadást január 11-én, pénteken 17 órai kezdettel a “Te döntesz” című könyv írója, Hozleiter Fanny Mosolyka. A rendezvény kapcsán Balázs Róbert, a Trendház 2000 Kft ügyvezető igazgatója, szervező mesélt rádiónknak.

Elméleti felkészítéssel kezdte az évet a Dabas Sparks

A Dabas Sparks Amerikai Futball Club január első hétvégéjén, elméleti képzéssel kezdte meg a felkészülést az idei Divízió 1-es küzdelmekre. A club idén a felnőttek mellett az utánpótlás felkészítésére nagy hangsúlyt fektet. A felkészülés kapcsán Bíró Krisztián edző mesélt rádiónknak.

Elindult az eSZJA rendszer

2019. január 7-től elérhető a 18SZJA jelű személyijövedelemadó-bevallási felület. Azok, akik maguk készítik el bevallásukat, már használhatják a webes kitöltő programot is, ami a www.magyarorszag.hu kormányzati portálon, valamint a NAV eSZJA oldalán érhető el. A részletekről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője, dr Kiss Péter András nyilatkozott rádiónknak.

Két nap alatt bíróság elé állt a bolti tolvaj

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki budapesti és ceglédi bevásárlóközpontokban lopkodott. A Ceglédi Járásbíróság 2019. január 8-án 8 hónap fogházra ítélte a vádlottat, azonban a bíróság ítélete nem jogerős. A témában Gyugyi Csillát, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjét kérdeztük.

Babás délelőtt a lajosmizsei könyvtárban

A Lajosmizse Város Művelődési Háza és Könyvtára babás délelőttnek ad otthont ma 10 órakor, ahol mesékkel, mondókákkal, énekekkel várják a legfeljebb 3 éves gyerekeket és szüleiket. Január 12-én, szombaton 10 órakor ugyanitt viszont már a nagyobbak is csatlakozhatnak Gazsi zenés foglalkozásához. A folytatásban Dudás Klárát, a könyvtár vezetőjét hallják.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék