Hírek
Keresés

Könnyű ujjgyakorlatnak bizonyult a Pénzügyőr elleni találkozó

Két pontért utazott a Pénzügyőr SE otthonába az NBI/B Nyugati csoportjában szereplő Dabas VSE KC felnőtt, férfi csapata. A két gárda ereje közötti különbség már a kezdetektől megmutatkozott és a dabasiak sima győzelmet arattak. Az összecsapásról Tomori Győző edző számolt be rádiónknak.

Városi keresztút a jó papokért és a hivatásokért

“A jó papokért és a hivatásokért” mottóval 2017. március 24-én, pénteken 14 órakor nyolcadik alkalommal indul útjára a városi keresztút. A gyalogos keresztúti ájtatosság Dabasi-szőlőkből indul, és a kisvonat kíséri. Az esemény végén a résztvevőket busszal szállítják haza. A témában Gáspárné Gomola Aranka szervezőt kérdeztük.

Útibeszámoló Észak-Koreáról

Észak-Korea: az utolsó vörös herceg birodalma címmel 2017. március 22-én, szerdán 18 órakor Erdélyi Zsolt tart előadást észak-koreai utazásáról és élményeiről Dabason a Nemes-Kúriában. A témában magát az előadót, Erdélyi Zsoltot kérdeztük.

Víziállat kiállítás és búvár előadás az Egressyben

Az ócsai Egressy Gábor Szabadidőközpont ma 10-18 óra között víziállat kiállításnak ad otthont, majd 17 óra 30 perckor interaktív beszélgetésre és búvárfelszerelés bemutatóra várja az érdeklődőket Fazekas László advance búvár. A folytatásban magát az előadót, Fazekas Lászlót hallják.

Közel 100 embert csapott be egy internetes csaló

A Monori Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal nővel szemben, aki mobiltelefont, X-Box játékkonzolt kínált eladásra az interneten, a vételárat kifizettette, de semmit nem küldött a közel 100 becsapott vevőnek. Az ügy kapcsán Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője nyilatkozott rádiónknak.

Halálos közúti baleset Ócsa közelében

Egy ember meghalt, amikor autója fának ütközött és kigyulladt az Ócsát és Felsőbabádot összekötő úton hétfőn késő este. A kiérkező tűzoltók már nem tudták megakadályozni, hogy a személygépkocsi teljes terjedelmében kiégjen. A hétfői nap eseményeiről Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyilatkozott rádiónknak.

Indul a kátyúzási szezon

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 16-án hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot, ami november 10-e óta tartott. A tavaszias időjárás beköszöntével így újra a kátyúzási, javítási munkákra helyezik a hangsúlyt a társaság szakemberei. A részletekről Magyari László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatója nyilatkozott rádiónknak.

3 ponttal tért haza Dunaújvárosból az FC Dabas

Az FC Dabas NB III-as az elmúlt hétvégén Dunaújvárosba látogatott, ahol a tabella élmezőnyéhez tartozó Dunaújváros PASE ellen lépett pályára. Noha a mérkőzés esélyese egyértelműen a hazai ellenfél volt, a dabasiak bravúros játékkal ragadták magukhoz a győzelemért járó három pontot. A találkozóról Danyis János, az FC Dabas elnökségi tagja számolt be rádiónknak.

Felülvizsgálta üzemeltetési szerződését Dunavarsány

Mint ahogyan arról a tegnapi napon már beszámoltunk, Dunavarsány Város Önkormányzatának képviselő-testülete március 14-én tartotta legutóbbi ülését. Ennek során esett szó a városi főzőkonyhára vonatkozó üzemeltetési szerződés felülvizsgálatáról, valamint tulajdonosi hozzájárulás megadásáról. A részletekről Gergőné Varga Tünde polgármester asszony számolt be rádiónknak.

Könyvbemutató a Róder Imre Városi Könyvtárban

Március 21-én, ma 18 órai kezdettel Faragó Annamária dokumentumfilmes, író lesz a vecsési Róder Imre Városi Könyvtár vendége, aki Háború és lélek című könyvét mutatja be. Március 24-én, csütörtökön 18 órai kezdettel pedig ugyanez a helyszín ad otthont Benke Mária “Lélekcsalamádé” című önálló estjének. A folytatásban Balogh Barbarát, a könyvtár munkatársát hallják.

Jó évet zárt a Dabasi Rendőrkapitányság

A Dabasi Rendőrkapitányság jó évet zárt 2016-ban, összesen 1.591 bűncselekményt sikerült feltárni, ami több, mint 21%-os csökkenést jelent a 2015-ös évhez képest és összességében elmondható, hogy a majdnem minden településen csökkent a bűnelkövetések száma. A folytatásban Kocsis Istvánt, a kapitányság vezetőjét hallják.

LiveStat.hu - Magyarország legnagyobb stream toplistája, Online Rádiók, Ingyenes hallgatottsági mérés

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék