Hírek
Keresés

Győzelemmel kezdett az FC Dabas II

Az FC Dabas II-es csapata idegenben, a Gödöllői SK elleni találkozóval kezdte meg a 2017/18-as bajnokság őszi szezonját. A gödöllőiek tavaly a Vecsés mögött a második helyen végeztek, tehát kőkemény mérkőzés várt a dabasiakra. A felkészülési munka azonban meghozta eredményét és a bajnokság első pontjait a csapatnak. A témában Kucsák István edzőt kérdeztük.

Együtt ünnepel Taksony és Pest Megye Önkormányzata

Pest Megye és Taksony Nagyközség Önkormányzata sok szeretettel várja az érdeklődőket 2017. augusztus 20-án, vasárnap 15 órára a Szent István parkba. A program Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszédével veszi kezdetét, majd színre kerül a Szent István, a magyarok királya című zenés história is. A részletekről Ruff Béla közművelődési referens nyilatkozott rádiónknak.

Étrendkiegészítőket vont ki a forgalomból a NÉBIH

Internetes próbavásárlás útján rendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt a két, Kínából származó étrend-kiegészítőt, amelyekben a szakemberek gyógyszer-hatóanyagot találtak. A nem engedélyezett összetevők miatt a hatóság azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását. A részletekről dr. Pleva György, a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Kitüntető címeket adnak át Örkényen

Örkény Város Önkormányzata 2017. augusztus 18-án, pénteken 17 órai kezdettel I. István és az új kenyér ünnepe alkalmából gálaműsorra várja az érdeklődőket az Örkényi Szabadidő Központ Nagytermébe. Itt és ekkor kerülnek majd átadásra a helyi kitüntető címek. A folytatásban Kulcsár István intézményvezetőt hallják.

135 éve hunyt el Halász Boldizsár

Dabas Város helytörténetének legkiemelkedőbb alakjainak egyike, Dabasi Halász Boldizsár reformpolitikus 135 éve, 1882. augusztus 15-én, tüdőszélhűdésben hunyt el gyóni otthonában. Kora közéletének országosan ismert és népszerű alakja volt, temetésre augusztus 18-án délelőtt 10 órakor, az 1853-ban nyitott alsódabasi református újtemetőben került sor. Halász Boldizsár életére Valentyik Ferenc helytörténész segítségével tekintünk vissza.

Iskolatáska vásárlásnál ne a divat, hanem az egészség legyen az első

A legtöbb szülő odafigyel arra, hogy megfelelő ruházatban és kényelmes lábbeliben indítsa útnak gyermekét az iskolába, de sajnos arra már kevesen figyelnek, hogy megfelelő iskolatáskát is válasszanak számukra. Fontos, hogy a táska megvásárlásánál ne a divat, hanem a minőség és az egészség legyen a szempont. A téma kapcsán Dr Klára Tamás ortopéd szakorvos látja el Önöket hasznos tanácsokkal.

Döntetlennel indította a bajnokságot az FC Dabas

Az FC Dabas NBIII-as kerete vasárnap hazai pályán, a Budapest Honvéd FC II-es csapata elleni találkozóval kezdte meg a 2017/18-as bajnokság őszi szezonját. A fiúkon látszott az elmúlt hetek felkészülési munkája, a tisztes helytállás pedig meghozta gyümölcsét és a bajnokság első pontját is. A találkozó kapcsán az FC Dabas elnökségi tagját, Danyis Jánost kérdeztük.

Ismét páros Feeder verseny lesz a malév horgásztavon

A korábbi verseny sikerének köszönhetően augusztus 19-én, szombaton 7 óra 30 perces kezdettel ismét páros Feeder verseny lesz a Malév Horgásztavon. Jelentkezni augusztus 17-ig lehet és a legjobb eredményeket elérő párosok díjazásban is részesülnek. A témában a Malév-Dabas Horgász Egyesület elnökét, Bálint Ferencet kérdeztük.

Szent István ének Horváth Lillával és Kökény Leventével

Mint ahogyan arról a tegnapi napon már beszámoltunk, Üllő Város Önkormányzata sok szeretettel vár minden érdeklődőt ünnepi programsorozatára a Városközpontba augusztus 20-án. A délután számtalan szabadtéri programot kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Többek között az Irigy Hónaljmirigy, Boka és a Klikk, valamint Horváth Laura és Kökény Levente szórakoztatja a megjelenteket. A részletekről Laza István művelődésszervező nyilatkozott rádiónknak.

Sztárparádéval ünnepel Bugyi

Szent István Napja alkalmából Bugyi Nagyközség Önkormányzata sok szeretettel várja az érdeklődőket augusztus 19-én, szombaton 16 órára a Beleznay-kastélyba és annak parkjába. Az ünnepi műsorban fellép Varga Miklós, Bangó Margit, Bereczki Zoltán és Dér Heni is. A folytatásban Józsa László intézményvezetőt hallják.

Taksonyi vendégkiállítás a Bugyi Tájházban

Taksonyt és a település hagyományait mutatja be a Bugyi Tájház legújabb kiállítása, aminek megnyitójára 2017. augusztus 18-án, pénteken 18 órakor kerül sor. A tárlatot Kreisz László, Taksony Nagyközség polgármestere nyitja meg a TTT Sváb Népzenei trió közreműködésével. A folytatásban Hufnágl-Juhász Judit intézményvezetőt hallják.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék