Hírek
Keresés

Kéklámpás nap volt Monoron

Szeptember 8-án már negyedik alkalommal rendezték meg Monoron a családi nappal egybekötött Kéklámpás Napot. A rendezvény célja, hogy a lakosság betekintést nyerjen és egyben jobban megismerje a tűzoltók, a rendőrök és a mentők hétköznapjait, munkáját. A részletekről Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyilatkozott rádiónknak.

Előadásokkal folytatódik a XX. Dabasi Napok

A XX. Dabasi Napok rendezvénysorozat folytatásában szeptember 17-én, hétfőn 17 órától Kapui Ágota emlékére adnak koncertet a Múzsák AMI művésztanárai, diákjai, vendégművészek és Kapui Ágota tanítványai a Dabasi Református templomban. Szintén ezen a napon új Bóbita Óvodában előadás várja az érdeklődőket, kedden pedig a Kossuth Művelődési Központ és a Mesevár Óvoda készül programokkal. A részletekről Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester mesélt rádiónknak.

Kábítószer kereskedő hálózatot fülelt le a rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett nyolc személy letartóztatására, akik Cegléd, Kistarcsa, Gödöllő térségében terítették a kábítószert. A bűnügyben ez ideig további tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A részletekről Gyugyi Csilla szóvivő tájékoztatta rádiónkat.

Zökkenőmentesen indult a tanév a KZS-ban

Mintegy 650 tanuló kezdte meg tanulmányait a 2018/19-es tanévben nappali- és felnőttoktatás keretében az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája és Kollégiumában. A felnőttoktatás egyes képzéseire néhány napig még lehetősége van az érdeklődőknek csatlakozni. A folytatásban Stégner Péter intézményvezetőt hallják.

Tovább őrzi veretlenségét a Dabas-Gyón FC

A Dabas-Gyón FC Megye I. osztályú bajnokságban szereplő felnőtt, férfi csapata az elmúlt hétvégén a Felsőpakony KSE gárdájához utazott. A kiélezett küzdelemben végül a gyóniak győztek, ezzel is folytatva a már 4 forduló óta tartó veretlenségi szériájukat. A találkozóról Molnár Giuliano technikai vezető mesélt rádiónknak.

Ülésezett Dabas képviselő-testülete

Dabas Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2018. szeptember 11-én rendkívüli ülést tartott. A napirendi pontok között szó volt ingatlan értékesítéséről, közművesítési hozzájárulásról és egy üzbég diák érkezéséről. A témában Rigóné dr Roicsik Renáta jegyzőt kérdeztük.

Holnap nyitja meg kapuit a Házunk-Hazánk fotókiállítás

A mai nappal kezdetét veszi a XX. Dabasi Napok rendezvénysorozat, ami egészen szeptember 23-ig várja az érdeklődőket változatos programokkal. Holnap 16 órakor megnyitja kapuit a VI. Házunk-Hazánk 2018 fotókiállítás a Kossuth Ház Galériában, vasárnap 15 óra 30 perces kezdettel pedig Pál Ferenc atya előadása hívogatja a vendégeket a Sári Zarándok és Kulturális színtérben. A témában Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester asszonyt kérdeztük.

Iváncsán szépíthet az FC Dabas

Nem sikerült még összeszednie magát a bajnokság kezdete óta az FC Dabas NBIII-as keretének. A csapat 6 forduló után 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel a tabella 14. helyét foglalja el. A dabasiaknak most már ideje lenne elkezdeni a pontgyűjtést, amire jó lehetőséget nyújthat a holnapi Iváncsa elleni összecsapás. A folytatásban Erős Károly edzőt hallják.

Szüreti felvonulás lesz Dunavarsányban

Szeptember 15-én, holnap 11 órától ismét megrendezésre kerül Dunavarsányban a szüreti felvonulás és bál, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket. Gyülekező 10 órától lesz a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár udvarán, illetve ugyanez a helyszín ad otthont a 18 órakor kezdődő bálnak is. A folytatásban Boross Nikolett közönségszervezőt hallják.

Várossá válását ünnepli ma Pilis

Pilis Város Önkormányzata ma 14 órától tartja városnapi programsorozatát a Gubányi Károly utca 2-4. szám alatt található parkolóban. Lesz itt kapusztnyik verseny, kézműves vásár, ugrálóvár, gyerekprogramok, koncertek és természetesen tűzijáték. A témában Hajnal Csilla polgármestert kérdeztük.

Súlyos balesettel indult a csütörtök Kiskunlacházánál

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit az elmúlt pár napban is számtalan helyre riasztották. A tűzoltóknak Dabason műszaki mentésnél, Maglódon gázszivárgásnál és Kiskunlacházán közúti balesetnél is be kellett avatkozniuk. A részletekről Csámpai Attila szóvivő nyilatkozott rádiónknak.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék