Hírek
Keresés

A Karamell-kúria lett Dabas tortája

Dabas Város Önkormányzata a Palermo Kft által készített Karamell-kúria tortát a település tortájának választotta, amit hamarosan bárki megkóstolhat. Az édesség alapja egy brownie, rajta karamellás mousse, erdei gyümölcsös ragu, ami egy kis bortól lesz pikánsabb, illetve kakukkfüves étcsokoládé teszi teljessé a művet. A részletekről Hollós-Tripolszki Anna cukrász mesélt rádiónknak.

Beton burkolatot kap az M0-ás autóút déli szektora

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M0-s autóút déli szektorát, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán az M1-es autópálya felé vezető oldalt is beton burkolatúra építik át a szakemberek, továbbá az érintett szakaszon található hidakat is felújítják. A folytatásban a Magyar Közút Nonprofit Zrt szóvivőjét, Pécsi Norbert Sándort hallják.

Előzetesbe került a családsegítő életét kioltó férfi

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak az előzetes letartóztatására, aki ügyeinek kedvezőtlen alakulása miatt leszúrta a családsegítőt az inárcsi hivatalban. Az ügy részleteiről Gyugyi Csilla szóvivő tájékoztatta rádiónkat.

Szökése után három nappal már bíróság előtt állt az elítélt

A Ceglédi Járási Ügyészség elfogása után a Ceglédi Járásbíróság elé állította azt a fegyház büntetését töltő férfit, aki megszökött a szolnoki büntetés-végrehajtási intézetből. Az eset kapcsán a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla tájékoztatta rádiónkat.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység. A részletekről a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila nyilatkozott rádiónknak.

Erősítené a helyi foglalkoztatást Dánszentmiklós

Dánszentmiklós Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2018. július 3-án tartott testületi ülésén vitatta meg a településrendezési tervének módosításához szükséges közép- és hosszútávú fejlesztéseit. Hogy a jövőben milyen változásokra készülhetnek a lakosok, arról Sipeki Zsolt polgármester nyilatkozott rádiónknak.

Szurkolói buszt indít a Dabas Sparks

A Dabas Sparks Amerikai Futball csapata július 15-én játssza a TD Store Divizió II. döntőjét Egerben az Északi Sportpályán. Az egyesület szurkolói buszt is indít, hogy mindenki együtt szurkolhasson a csapatnak. A részletekről Bíró Krisztián edző mesélt rádiónknak.

Kvalifikációs torna a Dabasi Strandon

A tegnapi nappal egy kvalifikációs strandkézilabda torna vette kezdetét a Dabas-Gyóni strandon, ahol három pályán zajlanak a küzdelmek. Pénteken a junior csapatok mérettették meg magukat, ma és holnap pedig 11 női és 11 férfi csapat küzdelmét tekinthetik meg. A folytatásban a Dabas-Gyóni Strand munkatársát, Urbánné Revák Anikót hallják.

Szakmai tájékoztató a betakarítási munkák veszélyeiről

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet a betakarítási munkákkal járó tűzesetek megelőzésére. A megelőzés érdekében – bevonva a kirendeltségeket – a mezőgazdasági területén dolgozók és a gazdálkodó szervezetek képviselői részére szakmai tájékoztatóval egybekötött gyakorlati bemutatók során hívják fel a fegyelmet a betakarítási munkák veszélyeire. A folytatásban Csámpai Attila szóvivőt hallják.

Megkezdték a Thury-kúria díszítő festésének feltárását

Dabas Város Önkormányzata és a Magyar Képzőművészeti Egyetem együttműködése révén az egyetem 12 diákja és 2 tanára a magántulajdonban álló Thury-kúria - a helyiek által Dallos udvar néven emlegetett épület - egykori díszítő festésének feltárását kezdték el a héten. A témában Kecskeméti Norbert természeti értékekért felelős referenst kérdeztük.

Több mint 350 embert csaptak be a gyógyulás ígéretével

A Ráckevei Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat hét személlyel szemben, akik termékbemutatókon egészségügyi szakembereknek adták ki magukat és gyógyászati segédeszközöket adtak el áron felül. Több mint 350 embert csaptak be országszerte. A témában a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjét, Gyugyi Csillát kérdeztük.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék