Hírek
Keresés

Félidőhöz érkezett a teremlabdarúgó bajnokság

Félidejéhez érkezett a XVII. Dabas Városi Teremlabdarúgó-bajnokság, ahol az elmúlt hétvégén a hatodik forduló mérkőzéseit játszották le. Az összecsapások ezúttal is izgalmasra és gólzáporosra sikerültek. A részletekről Nyíri Miklós szervező nyilatkozott rádiónknak.

A Kossuth Ház Galériában mutatkozik be az AGÓRA csoport

A Kossuth Ház Galéria és Kerekes László Alkotóházban mutatkozik be az AGÓRA csoport 2018. január 19-én, pénteken 17 órai kezdettel. A két éve alakult művészeti csoport célja az értékteremtés mellett a művészet és a kézművesség beépítése a hétköznapi tárgykultúrába. A csoport létrejöttéről Ligetvári István, a Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület vezetője nyilatkozott rádiónknak.

Az AGÓRA művészeti csoportot képző- és iparművészek alkotják, akiknek fontos a minőség, mint kategória meghatározása saját munkáikon keresztül. A bemutatkozó tárlat az “Úton” címet viseli, ennek jelentéséről és az alkotókról ismét Ligetvári István mesélt rádiónknak.

Idén már a munkáltató helyett is a NAV számol

A munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat, mert megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. A NAV számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Ehhez semmilyen kérelmet nem kell benyújtani. A témában a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferensét, Salgó Attilát kérdeztük.

Csángó táncház lesz az Újlengyeli Általános Iskolában

Csángó táncháznak ad otthont 2018. január 19-én, pénteken 18 órai kezdettel az Újlengyeli Általános Iskola, ahová sok szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt. A jó hangulatról ezen az estén a Botosánka Trió gondoskodik. A folytatásban Petrányi József intézményvezetőt hallják.

Hazai pályán kikapott, idegenben javíthat a Dabas VSE KC

A Dabas VSE KC NBI-es, felnőtt, férfi csapata a ligakupa versenysorozat keretében január 12-én az FTC KN KFT együttesével csapott össze. A győzelem ezúttal elmaradt, de a fiúk január 19-én bizonyíthatnak a visszavágón. A témában Tomori Győző edzőt kérdeztük.

Kibővül a délegyházi egészségház

December 28-án érkezett a hír Délegyháza Község Önkormányzatához, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium több, mint 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt az egészségház, ezen belül pedig a védőnői szolgálat bővítéséhez. A témában dr Riebl Antal polgármestert kérdeztük.

Kiállítás nyílik a Szabó Magda Könyvtárban

A felsőpakonyi Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház a Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepséget szervez 2018. január 22-én, hétfőn 17 órakor. A műsorban versek és zeneművek egyaránt felcsendülnek, illetve szintén ezen a napon kerül sor egy kiállítás megnyitására is. A részletekről Varró-Vida Nikoletta intézményvezető nyilatkozott rádiónknak.

Megnyerte első felkészülési mérkőzését az FC Dabas

Az FC Dabas NBIII-as kerete január 13-án, hazai pályán játszotta a tavaszi szezonra hangoló első felkészülési mérkőzését, hazai pályán. A fiúk mind a két félidőben motiváltan játszottak és szépen mentek előre, nem volt kérdéses, hogy a győzelmet is megszerezték. A találkozó kapcsán Erős Károly edző számolt be rádiónknak.

A Hegedős Együttes ad koncertet Gyálon

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár ad otthont Gyál város Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepségének. A rendezvényre 2018. január 22-én, hétfőn 18 órai kezdettel kerül majd sor. Ekkor adják át az önkormányzat a “Közművelődési Díjat”, majd ezt követően a Hegedős Együttes ad koncertet. A folytatásban Ljubimov Krisztina intézményvezetőt hallják.

Kiállítás nyílik a dunavarsányi Petőfi Művelődési Házban

Dunavarsány Város Önkormányzata, a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, valamint a Dunavarsányi Erdélyiek Közhasznú Egyesülete a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2018. január 22-én, hétfőn 18 órai kezdettel ünnepi műsort szervez, aminek a Dunavarsányi Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont. A folytatásban Boross Nikolett művelődésszervezőt hallják.

Pert indított a Pest Megyei Főügyészség egy hazai mobilszolgáltató ellen

A Pest Megyei Főügyészség pert indított az egyik legnagyobb hazai mobilszolgáltatóval szemben, azért mert a cég jogellenesen számítja fel az SMS-ben küldött fizetési felszólítások díját lakossági ügyfeleinek. Az eset kapcsán Gyugyi Csilla szóvivő tájékoztatta rádiónkat.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék