• hirek.png

A kormány folytatja a kis benzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Nobilis Márton hozzátette, a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz - írja az MTI.

    A kormány az idén márciusban vezette be a kis benzinkutak támogatásának programját, amelynek értelmében literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatást kapnak - emlékeztetett az államtitkár. A vidéki, kisebb településen élők miatt fontosnak tartják, hogy a kis benzinkutakon is elérhető legyen az üzemanyag. Mivel a kis benzinkutakat kevésbé tőkeerős, hazai kis- és középvállalkozások üzemeltetik, ezért számukra egyebek mellett adó- és járulékkedvezményeket biztosítottak, és bevezették a kis benzinkutak támogatása programot, amelynek köszönhetően a kisebb kutak döntő többsége túlélte az eddigi nehézségeket - mondta az államtitkár.

Krenkó Zoltán, a térség egyik benzinkútjának tulajdonosa úgy gondolja, a kompenzáció nem fedezi a kieső költségeket, így sokan más tevékenységből próbálják életben tartani a vállalkozásukat.