• hirek.png

Június első vasárnapja van, ma köszöntjük a pedagógusokat. A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük. Ebből az alkalomból több településen központi ünnepséget tartottak a tanárok tiszteletére és díjazták tevékenységüket. Dabason Lengyel Piroska Noémi gyógypedagógust tüntették ki. Tóth Szilvia, a Dabasi Egyesített Óvodák vezetője a Dabas Ifjúságáért Kászonyi Dániel Díjat kapta. Az Ország Közepe Ifjúságáért díj I. fokozatát idén adták át először, Farkas Gabriella fejlesztőpedagógus vehette át. Az Ország Közepe Ifjúságáért díj II. fokozatát Verdesné Revák Erzsébet, a Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola tanára vehette át. 

Vasadon szintén települési ünnepség keretében köszöntötték a pedagógusokat. A Monori Tankerületi Központban tartották a központi ünnepséget, ahol az intézmények nevelőtestületeinek javaslatai alapján 69 fő vehette át az Év Pedagógusa díjat. A díjazottak névsorában a térség minden iskolájából szerepel pedagógus, névsoruk megtalálható a Monori Tankerületi Központ weboldalán.

A Gyáli Köznevelésért Díjat minden évben a városi pedagógusnapi ünnepség keretében adják át. Pápai Mihály polgármester és Lendvay-Kiss Anita az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke Bodó Erzsébetnek, a Gyáli Ady Endre Általános Iskola pedagógusának és Dr. Arányiné Mócsán Máriának, a Gyáli Tátika Óvoda logopédusának adták át a kitüntetéseket.