• hirek.png

Dunaharasztin épít 110 ezer négyszetméteres raktárat az eMag. A Dunaharasztiban létesítendő 110 ezer négyzetméteres logisztikai központ 100 millió euróba fog kerülni, és a tervek szerint 2023-ra készül el. Az eMag 2013-ban lépett be a magyar piacra, 2019-ben pedig fuzionált az Extreme Digital nevű konkurens céggel. A vállalat célkitűzése, hogy 2026-ra a magyarországi forgalma elérje az 1 milliárd eurót. Az eMAG zárt pályázaton vásárolt meg egy 47 hektáros területet az önkormányzattól a beruházáshoz.

Szalay László polgármester elmondta, hogy a telekeladásból több mint 1,2 milliárd forintos haszna származott a városnak. A fejlesztés egyébként 400 új munkahelyet jelent Dunaharasztinak. Az Önkormányzat azzal is számol, hogy éves szinten százmilliós plusz bevétele folyik majd be a logisztikai központból a helyi adókon keresztül.

Lapinformációk szerint a logisztikai központ egy turbó körforgalmon keresztül csatlakozik majd az 51-es úthoz. Ehhez a tervek már készen vannak, és a csatlakozás építését az állam finanszírozza. Mindez azzal is jár majd, hogy a város kap egy új kihajtási lehetőséget az 51-esre, a Paál László utca meghosszabbításával.