• hirek.png

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben az országban. A tűzgyújtási tilalom kihirdetését követően tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. 

A csapadékmentes időjárás és a nagy szárazság miatt megszaporodtak a szabadtéri tüzesetek száma Pest megyében. Csak az elmúlt napokban több hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Kedden nagy területen égett a gaz Bugyi külterületén. A szárazság miatt a tűz gyorsan terjedt, további területeket veszélyeztetve. A helyszínre több településről, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók. A lángokat több órás munkával a szigetszentmiklósi, dabasi és a fővárosi hivatásos, valamint a délegyházi, dömsödi, kis-szigeti, ócsai önkéntes tűzoltók eloltották, majd vizsgálták át a közel nyolcvan hektáron leégett területet. A tűzoltók munkáját a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat is segítette. Szintén kedden Dabason, a Mántelki út közelében csaptak fel a lángok. A tűz egy közeli erdőt veszélyeztetett. A lángokat a dabasi és a monori hivatásos tűzoltók eloltották.

Holnapi Sztereónkban Gere Imre, tű.ezredes, a Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője lesz a vendégünk, akivel a témáról beszélgetünk.