• hirek.png

Valamennyi, a jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos jogorvoslat lezárult, az április 3-ai parlamenti választáson 664 egyéni jelölt indulhat - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) pénteki adataiból.

    Az országgyűlési képviselők választásán csak azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek a választókerületükben élőktől ötszáz érvényes ajánlást. A jelöltek február 25-én 16 óráig gyűjthették az ajánlásokat, a választási bizottságoknak pedig négy napjuk volt arra, hogy az ajánlások ellenőrzése után döntsenek a jelöltek nyilvántartásba vételéről. A választási bizottságok határozatai ellen jogorvoslattal lehetett élni.

    Az NVI tájékoztató oldala szerint a jogorvoslati eljárások minden esetben lezárultak, a 106 egyéni választókerületben jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek száma 664. A jelöltek egy része függetlenként indul, nagyobb részük azonban jelölőszervezet színeiben; a választásra húsz jelölőszervezetnek sikerült egyéni jelöltet állítania.

   A választáson az egyéni jelöltek mellett hat országos pártlistára voksolhatnak a választópolgárok.

A monori központú 10-es választókerületben jelenleg 79233 fő élhet a szavazati jogával. itt László Attila a Mi Hazánk Mozgalom, Zrubka Zita a Megoldás Mozgalom, Kőhegyi Róbert a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, Szabó Rebeka az ellenzéi összefogás, míg Pogácsás Tibor a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul.

A dabasi központú 11-es választókerületben Mihály Dániel a Normális Párt, Bobrovácz Antal a Mi Hazánk Mozgalom, Jánosi-Lesi Ágota az ellenzéki összefogás, Fekete László a Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, Pánczél Károly a Fidesz-KDNP, Ferancz Norbert a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és Szabó László a Megoldás Mozgalom színeiben indul.