• hirek.png

Monor Város Önkormányzata 2 millió forintot különített el a menekültek ellátására, amelyet a rá vonatkozó polgárvédelmi feladatok szerint végez. Az önkormányzat több alkalommal egyeztetett a különféle humanitárius segélyszervezetekkel, karitatív szervezetekkel, valamint a fenntartásában működő intézményekkel, cégekkel, a segítség leghatékonyabb megszervezése céljából. A városban a menekültek elszállásolását, étkeztetését a Polgármesteri Hivatal koordinálja a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat bevonásával. Szintén a Polgármesteri Hivatal elérhetőségén jelezhetik, ha van olyan helyi család, aki szívesen fogadna menekülteket. Szükség esetén az orvosi ellátást, óvodai elhelyezést is a Polgármesteri Hivatal szervezi. A tanköteles korú gyerekek oktatását pedig a Monori Tankerületi Központ koordinálja.

Felsőpakony is befogadott egy kárpátaljai családot. 4 felnőtt és egy gyermek lakik az orvosi rendelő feletti szolgálati lakásban. A Szociális, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat eközben egy segélyszállítmányt is célba juttatott, amely településszintű összefogással jött létre.

Külön jelentkezési lehetőséget hozott létre Gyál azok számára, akik szálláslehetőséget vagy szállítási lehetőséget ajánlanának fel az Ukrajnából érkezőknek. Gyál Város Önkormányzata létrehozta a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. központi e-mail-címet, ahol lehetőség van a lakosságnak szállás, illetve szállítás felajánlására az Ukrajnából Magyarországra érkező rászoruló családoknak. Továbbá erre az e-mail-címre küldött üzenettel lehetséges az önkormányzatot tájékoztatni, amennyiben valaki fogadott már be családot.

Gyűlnek az adományok Albertirsán is. A városházára munkaidőben várják az adományokat, az evangélikus lelkészi hivatalok pedig jobbára délelőttönként fogadják a felajánlásokat. A csomagokat a Magyar Vöröskereszt juttatja majd célba.