• hirek.png

Az eddigi sikerekre építkezik a következő években a hollandiai kettesfogathajtó-világbajnokságon győztes magyar csapat - mondta Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke. Hölle Martin egyéniben, illetve a magyar csapat - ifj. Dobrovitz Józseffel és ifj. Fekete Györggyel kiegészülve - egyaránt megvédte címét a Kronenbergben szeptember 9. és 12. között rendezett vb-n, ezzel  sorozatban ötödször mind a két aranyérem Magyarországé lett, ami egyedülálló a sportág történetében. Nyolc és hat éve az egyéni küzdelmeket a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos - a magyar szövetség jelenlegi elnöke - nyerte, 2017-ben, 2019-ben és idén pedig Hölle bizonyult a legjobbnak.

Dallos Gyula, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa kedden az újhartyáni Gyémánt-lovasparkban rendezett sajtótájékoztatón gratulált a versenyzőknek.    Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke méltatta az egyéniben négyszeres, csapatban háromszoros világbajnok Hölle Martin és a csapat teljesítményét. 

Lázár Zoltán szakági edző, aki jelen volt a világbajnokságon is, elmondta: Hölle Martinról tudták, hogy nagyon jó lovai vannak, emellett nagyon jó csapatban dolgozik, és oszlopos tagja a magyar válogatottnak.

Hölle Martin jelezte, már most a következő versenyre koncentrál. Kiemelte a 17 éve vele dolgozó Rimarcsik Zsolt szerepét, aki minden versenyen mögötte állt.