• hirek.png

Letették a Vitafort Zrt. új üzemének alapkövét Dabason. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt negyedévben Magyarország növekedése az egyik legnagyobb volt az unióban. Hozzátette, hogy Európában egyedülálló mértékű pénzforrást megmozgatva sikerült a magyar gazdaságot élénkíteni. Azok a beruházások, amelyeket megfinanszírozott a kormány az elmúlt egy-másfél évben, a gyümölcsüket a következő években fogják meghozni - fűzte hozzá az államtitkár. 

Kulik Zoltán, a Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy több mint ötmilliárd forint értékű beruházásból épül fel a negyven éves jubileumát ünneplő cég dabasi új gyártóbázisa. A fejlesztés során új premix-, koncentrátum- és tápüzem épül fel két év alatt. Az 5800 négyzetméter hasznos területen, kilenc szinten felépülő, csaknem 40 méter magas ultramodern gyártóbázison a takarmánygyártás teljes folyamatát integrálják. Az 5 milliárd 98 millió forint összértékű beruházást az állam 1 milliárd 682 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette - fűzte hozzá.

Pánczél Károly országgyűlési képviselője azt mondta, a Vitafort Zrt. méltán lehet büszke az elmúlt 40 évére, hiszen Közép-Kelet Európa legnagyobb takarmánygyártó üzeme lesz. 150 embert foglalkoztatnak helyben, így nagyfoglalkoztatónak minősülnek. 

Dabason az egyik legnagyobb cég a Vitafort, amely folyamatosan fejlődik, így a városnak is hozzá kell járulni a sikerekhez. Ezt szolgálta a rendezési terv módosítása, hogy az új üzem megépülhessen - mondta Kőszegi Zoltán polgármester.