• hirek.png

Monori bor és sütemény is a legjobbak közé került az elmúlt időszak hazai és nemzetközi versenyein. A Berliner Wine Trophy nevű nemzetközi borversenyen aranyérmet szerzett a Strázsahegyi Borház Karát bora és ezüstérmet a Megyeri-Hanti Pince chardonnay tétele. 40 országból, több mint 13.000 tételt neveztek az áprilisban megrendezett berlini nemzetközi borversenyre, köztük két monori bort is, amelyek a mezőny legjobb 30%-ban szerepeltek. A Strázsahegyi Borház borásza egy magyar szőlőfajtából, a Karátból készített borát nevezte a versenyre, amely aranyérem minősítést kapott. A másik Monorról nevezett tétel a Megyeri-Hanti Pince chardonnay bora volt, amely ezüstérmet szerzett a mezőnyben.

Eközben az Ami Süti - a tavalyi év után ismét - az ország öt legjobb cukormentes tortájának egyikét készítette el. A dr. Veres Ildikó által készített édesség szederből, helyben termesztett és pörkölt mandulából, étcsokoládéból és egy különleges lisztkeverékből áll, és a „Szedresem” fantázianevet viseli.