• hirek.png

Felsőpakony is helyet kínált a szadai szafari parknak. A parknak el kell költöznie és több település jelentkezett, hogy szívesen befogadnák a látványosságot. A volt honvédségi bázis területének egy része a felsőpakonyi vezetés megítélése szerint alkalmas lehet céljaik megvalósítására.

Hétfőn helyszíni bejáráson voltak idősebb és ifjabb Richter Józseffel a helyszínen. A terület elnyerte a tetszésüket, de több helyszínt is megnéznek, mielőtt döntenek.

Az ifj. Richter József fenntartásában álló Magyar Nemzeti Cirkusz 2020 tavaszán a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetben egy szafari park megnyitásával kívánt gondoskodni a közel 100 állatot számláló állomány eltartásáról. Akkor Szada Nagyközség Önkormányzata - a veszélyhelyzeti szabályokra figyelemmel - polgármesteri határozattal támogatta a szafari park megnyitását és rövid ideig tartó üzemeltetését. Akkor a Szafari Parkot üzemeltető Önkormányzat felé tett közlése szerint a kezdeményezés csupán legfeljebb három hónapos időtartamra szólt volna. A kialakított Szafari Park tavalyi működése azonban a korábban közöltnél hosszabb ideig, fél évnél is tovább tartott. Emellett, egy mini vidámparkot is működtetni kezdtek, több alkalommal pedig hangosítással erősített rendezvényeket tartottak.