• hirek.png

1 millió forintot nyert a Kispatak Természetvédő Egyesület és Hulladékkommandó Vecsés nevű civil szervezet az illegális hulladéklerakás elleni küzdelem elősegítésére. A nagyszabású hulladékfelszámolást május elejére tervezi az egyesület. A pályázaton túl a vecsési Geocor Kft. egy markológéppel is támogatja az akciót, hogy minél gördülékenyebb legyen az elszállítás.

Az Önkormányzat évek óta támogatja az egyesület munkáját, de örülnek, hogy a pályázati összeget nem a helyi költségvetésből kell finanszírozni, így azt másra is tudják fordítani.

Nagy számban vannak olyan esetek, amikor a lakosok lomtalanító cégeket hívnak házhoz, hogy velük vitessék el a szemetet. Sok azonban az ún. „ál-lomtalanító”, illetve egy-egy építkezés során is előfordul, hogy a kivitelező a sittet, csomagolásokat csak a határig viszi el. Arra kérnek minden lakost, hogy jól gondolja meg, kire bízza a szemetét. Érdemes inkább kivárni és igénybe venni a városban működő házhoz menő lomtalanítást, hiszen a szolgáltatás ingyenes és ez a legbiztonságosabb módja a szemét elszállításának.