• hirek.png

Tilos közterületre vagy a csatornahálózatba vezetni az esővizet. Gyál város önkormányzata arra kéri a kertrendezés, térkövezés előtt álló lakosságot, a terület csapadékvíz-elvezetési rendszerét úgy alakítsák ki, hogy a víz a terepen, az építményekben, a szomszédos telken és építményekben, valamint a közterületen kárt ne okozzon és a rendeltetésszerű használatot ne akadályozza.

A csapadékvíz a telken belül elszivárogtatható, ha ez a telek és a szomszédos telkek, továbbá az építmények állékonyságát és rendeltetésszerű használatát nem veszélyezteti.

A telekről csapadékvizet a közterületi nyílt vízelvezető árokba csak zártszelvényű vezetékben és az utcai járdaszint alatt szabad kivezetni, amennyiben a vízelvezető árok a közút tartozéka, úgy abba a környezetéből csapadék bevezetése csak az út kezelőjének hozzájárulásával történhet. Vagyis sok ház esetében sem a kerítésen kívül végződő esőcsatorna, sem pedig az olyan csatornakivezetés, amely az esővizet kis mélyedésben vezeti tovább az árokba, nem szabályos. Ugyanígy tilos szomszédos magáningatlanra, vagy a csatornahálózatba vezetni a csapadékvizet.