• hirek.png

Egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapnak a lakosok Nyáregyházán. Mészáros Sándor polgármester a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelkezések alapján meghatározott jogkörében eljárva – a képviselő-testülettel történt egyeztetést követően – úgy döntött, hogy a járványhelyzet miatt megnövekedett kiadásaik enyhítésére az önkormányzat egyszeri, vissza nem térítendő támogatást biztosít a feltételeknek megfelelő, Nyáregyházán állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen a településen tartózkodó lakosok számára.

A háztartásában 18 év alatti gyermeket nevelő törvényes képviselő egy gyermek esetén 5 000 Ft, két gyermek esetén 10 000 Ft, három vagy több gyermek nevelése esetén pedig 15 000 Ft

értékű támogatásra jogosult.Továbbá a 65 éven felüli, de 80. életévét be nem töltött lakosokat 5 000 Ft értékű támogatás illeti meg. (A 80 éven felüli lakosok decemberben ugyanilyen értékű ajándékcsomagot kaptak).

A jogosultak a támogatást vásárlási utalvány formájában kapják meg, amelyek kézbesítése most kezdődik. Az ajándékkártyák személyesen, aláírással igazolva, a bejelentett állandó lakcímen vehetők át.