• hirek.png

A magyar élelmiszerek nemcsak ízletesek és frissek, de hozzájárulnak a gasztronómiai kultúránk, és a gazdálkodási hagyományaink fennmaradásához is. Menjünk ki a piacokra, keressük a hazai termelők portékáit: a magyar halat, a vecsési káposztát, a diót, a mákot, a magyar baromfit - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter. Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közös videóban hívta fel a figyelmet a magyar termékek vásárlásának fontosságára, ami karácsonykor még hangsúlyosabb.  A hazai élelmiszer vásárlásával javítjuk a mezőgazdaság teljesítményét, az élelmiszeripar jövedelmezőségét. Ráadásul a környezetünket is megóvjuk, nem kell ugyanis több ezer kilométerről ide hozni az árut, és ezzel szennyezni teremtett világunkat - tette hozzá az agrártárca vezetője. A két politikus mindenkit arra biztat, hogy ha teheti, idén karácsonykor válassza a magyar terméket, úgy a karácsonyfa alá, ahogy a családi asztalra.