• hirek.png

Újra kinyit Inárcson a Széchenyi téri óvoda. Az intézmény bezárását az indokolta, hogy a gyerekek között egy főnél igazolták a koronavírus jelenlétét. A dolgozók közül jelenleg 3 –an vannak megfigyelés alatt, akik közül egy fő igazoltan fertőzött, 1 fő tesztre vár, még a 3. személy a teszt eredményére.

Ugyancsak visszatérhettek a Tolnay Lajos Általános iskola 2.b osztályának tanulói, akik szintén kontaktkutatás alapján kerültek járványügyi megfigyelés alá. Összesen 24 gyermeket, 1 pedagógust, 3 pedagógiai asszisztenst, és 1 utazó gyógypedagógust vontak járványügyi megfigyelés alá, míg 1 fő igazoltan fertőzött tanuló került járványügyi elkülönítésre. 

Dr. Gál Imre polgármester tájékoztatást adott a háziorvosi szolgálatról rádiónknak.

Inárcson jelenleg több mint 20 személy van házi karanténban és 9 személy igazoltan koronavírus fertőzött, viszont ez a szám emelkedhet, hiszen többen vannak, akik tesztre, vagy annak eredményére várnak, illetve vannak, akiknél felmerült a fertőzöttség gyanúja is.  A növekvő számadatok miatt a Képviselő – testület úgy döntött, hogy november 23-án hétfőtől bezárják a Széchenyi téri játszóteret.