• hirek.png

Csökkentik a védőnők és a gondozottak találkozásának számát Üllőn. A családok és a területi védőnők egészségének védelme érdekében törekedni kell a védőnő-gondozott találkozások számának minimalizálására, és a szakma szabályainak figyelembevétele mellett a távkonzultáció előtérbe helyezésére.

A gondozás menetéről – lehetőség szerint – telefonon szükséges egyeztetni. A preventív tevékenység jelentős része elektronikus úton is elvégezhető. Az informatikai lehetőségek útján nyomon követhető a csecsemők és gyermekek fejlődése.

Személyes találkozást feltétlenül igénylő esetekben az ellátás lehetőség szerint a védőnői tanácsadóban történjen és csak nagyon indokolt esetben végezzen a területi védőnő veszélyhelyzetben védőnői családlátogatást.

Védőnői tanácsadáson való részvétel előjegyzés alapján, egyeztetett időpontban történik. A tanácsadáson csak tünetmentes, egészséges személy vehet részt.

A tanácsaadásra a kapott időpont előtt legfeljebb 10 perccel érkezzenek, illetve a megadott időponthoz képest 10 perces késés esetén új időpont egyeztetése szükséges.

A védőnői tanácsadó váróhelyiségében egyszerre, egy időben csak egy fő gondozott, illetve szükség esetén egy fő hozzátartozója tartózkodhat. Torlódás esetén csak a tanácsadó bejárata előtti területen tudnak várakozni.

A házigyermekorvosi tanácsadás továbbra is folyamatos, az időpont egyeztetésre, várakozásra, érkezésre és a tanácsadóban történő várakozásra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a védőnői tanácsadásra.