• hirek.png

Cegléden is van lehetőség mobil PCR-tesztre. Cegléd Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy  az Országos Mentőszolgálat a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetével közösen november 21-én és november 22-én 10:00-16:00 óra között a Toldy Ferenc Kórház területén, mintavételi szűrőbuszon COVID teszteléseket végez.

A mintavétel azon betegek részére elérhető:

1. akiknek háziorvosuk mintavételi tesztet kért, és azt az OMSZ rendszerében rögzítették;

2. akiket az OMSZ telefonon felkeresett és kérte, hogy menjenek be a mintavételi pontra, vagy

3. akik enyhe tüneteket mutatnak, de a Mentőszolgálat még nem jutott el a lakcímre a mintavétel miatt.

A vizsgálatra autóval kell érkezni (pl. utasként), szájmaszkot kell viselni. A vizsgálathoz szükséges a TAJ kártya és egyéb személyazonosító dokumentum.

Első lépésként az orrból vett minta alapján COVID-19 Antigén gyorstesztet végeznek. Amennyiben ez a teszt pozitivitást mutat, úgy a páciens és a vele egy háztartásban élők járványügyi megfigyelés alá, karanténba kerülnek, a vizsgálat eredményéről a járványügyi hatóság és a háziorvos a járványügyi szakrendszeren keresztül értesítést kap.

Amennyiben a vizsgálat eredménye negatív, akkor az OMSZ munkatársai elvégzik a PCR mintavételét, amelyet laboratóriumban vizsgálnak tovább. A PCR vizsgálat eredménye a szokásos módon kerül rögzítésre, ezzel kapcsolatban a beteg az Ügyfélkapun keresztül elérhető EESZT-ben vagy a háziorvosánál tájékozódhat.