• hirek.png

Halasztották a nagypályás bajnoki mérkőzéseket Inárcson. Az összes, bajnokságokban szereplő csapat (U15-U17- és a felnőtt) idén még hátralévő mérkőzésének esetében éltek az egyoldalú halasztási lehetőséggel, így 2020-ban nagypályás bajnokin már nem lépnek pályára. Ezen a héten az összes korosztály edzése elmaradt, a folytatásról pedig mindenki a saját Facebook csoportjában fog  további tájékoztatást kapni.

A felnőtt csapat esetében egy ellenfél már élt a halasztási lehetőséggel, így az utolsó forduló biztosan elmaradt volna, az utolsó előtti fordulóban, hazai pályán pedig nézők nélkül kellett volna fogadniuk a turaiakat.

Az U17-es csapat tagjai távoktatásban tanulnak, nem tartják ésszerűnek, hogy akár edzéseken, akár meccseken rendszeresen találkozzanak, így növelve a fertőződésük esélyét.

A Bozsikos korosztályok hátralévő tornája is elmarad, így ők sem lépnek már pályára idén.

Varga Gábor klueblenök azzal indokolta a döntését, hogy kis egyesület lévén, komoly nehézséget okoz megteremteni mindazt, amit egy ilyen helyzetben biztosítani kell. Anyagilag és munkaerő tekintetében sem tudják megoldani ezeket a feladatokat. A kisebb korosztályokban elengedhetetlen a szülői jelenlét, az öltözők területét nem tudják “zártkapussá” tenni. Az eszközök, öltözők állandó és rendszeres fertőtlenítése szintén nem megoldott.

Kérdéses még a hamarosan rajtoló Futsal bajnokságokban történő U15-17-es részvétel, hiszen ott teremben, kisebb létszámban kell szerepelni, ráadásul a távolmaradás anyagi hátrányt okozna az inárcsi egyesületnek