• hirek.png

Az illegális szemétlerakókkal hordatták el a több köbméternyi hulladékot az alsónémediek. Az Önkormányzat közterület-felügyelete, a mezőőrség és Budapest XXIII. kerületének közterület-felügyelői közös összefogásával az északi vállalkozói terület több pontján az elmúlt hetekben keletkezett illegális hulladéklerakások elkövetőit azonosították. Az együttműködés eredményeként  az elkövetők saját maguk  visszajöttek  és a több száz m3 építési törmeléket, valamint kb 150m3 épület felújításból származó hulladékot összegyűjtötték, majd azt a kijelölt hulladéklerakóba szállították. Így az Önkormányzatnak nem került költségébe az illegális hulladéklerakás felszámolása. Ugyanezen elkövetők közül volt, aki  Soroksáron is kárt okozott. A két település együttműködésének köszönhetően ott is sikerült hasonló eredményeket elérni.

A főváros közelsége miatt újabb és újabb elkövetőkre  lehet számítani, akik Alsónémedit elérve itt akarnak megszabadulni rakományuktól. 

A fennálló vírushelyzet miatt az idei évben elmaradt az Önkormányzat által szervezett szemétszedési akció. Mivel nem tudni, meddig marad így, az Önkormányzat a közeljövőben a főbb közlekedési utak mentén eldobált hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról a közút kezelőjével már egyeztetett együttműködés keretében gondoskodik idén.