• hirek.png

Újabb 12 Pest megyei önkormányzat - köztük Nyáregyháza és Kakucs - nyert el támogatást bölcsődefejlesztésre, mintegy 3,5 milliárd forint értékben – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára az MTI-t.

A Pest megyei támogatási program keretében ezzel az elmúlt 2 évben összesen 15 milliárd forint hazai forrásból 75 bölcsődefejlesztési pályázat nyert el támogatást, ezzel több mint 2000 új bölcsődei férőhely létesül a megyében – hangsúlyozta az államtitkár.

A koronavírus második hullámának idején az emberi élet védelme és a gazdaság újraindítása mellett kiemelten fontos a családok támogatása. A kormány nemcsak adókedvezménnyel, és egyéb közvetlen támogatással, például az ingyenes étkezés és tankönyv biztosításával segíti a családokat, hanem a bölcsődefejlesztési beruházások támogatásával is.

Rákossy Balázs emlékeztetett: a Családvédelmi akcióterv keretében is meghatározott cél, hogy 2022-ig teljes bölcsődei ellátás valósuljon meg Magyarországon, így a Pest megyei támogatási programban is kiemelt szerepet kapott a bölcsődei fejlesztés. Ezt szerinte az is indokolja, hogy az országban itt a legmagasabb a születésszám és a legnagyobb a 3 év alatti gyermekek aránya.