• hirek.png

Gyálra is jut a frissen átadott új, Euro6-os, környezetbarát, alacsonypadlós, klimatizált csuklós Mercedes-buszokból. A 30 darab járművet Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Homolya Róbert MÁV elnök-vezérigazgató és Pafféri Zoltán, a Volánbusz vezérigazgatója adta át.

Az új járművek Budapesten a XVIII. kerületben és Gyálon, a XVII. kerületben és Pécelen, illetve Csepelen és Szigetszentmiklóson állnak forgalomba.

Fürjes Balázs a sajtótájékoztatón kiemelte: Budapest közlekedési problémáinak megoldásához a külső kerületekben és az agglomerációban a közösségi közlekedés versenyképességét kell javítani. Az elővárosi buszflotta megújításán túl ehhez járul hozzá a hévek és a vasút fejlesztése is. 

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója hangsúlyozta: az agglomerációból ma 10-ből 3-an használják csak a közösségi közlekedést, míg Budapestről 10-ből 6-an. Elemi érdek a főváros és az agglomeráció számára is, hogy javítsanak ezen - ennek érdekében zajlik a Déli Körvasút fejlesztése, a hévek megújítása, számos vasútfejlesztés előkészítése és az agglomerációs buszflotta fejlesztése is ezért fontos. 

Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy uniós forrásból fejlesztik a Budapest-Lajosmizse vasútvonalat, amelynek csak a tervezése éveket vesz igénybe.