• hirek.png

Befejezték a nyomozást a rendőrök egy tavaly őszi gyáli verekedés ügyében, amelynek életveszélyes sérülés lett a vége. 

Egy gyáli telephelyen lakott bérleményében egy férfi, akinek  egy idő után megromlott a viszonya az iraki főbérlőjével. Az iraki főbérlő megelégelve a lakója fizetési képtelenségét úgy döntött, ki kell költöznie. 2019. szeptember 23-án késő délután a lakó - tisztázandó a helyzetet - két társával megjelent a telephelyen. A megbeszélés hangneme rövid idő alatt eldurvult, a szóváltást tettlegesség követte, az albérlő és társai szerszámnyelekkel, ásóval, lapáttal estek neki az iraki tulajdonosnak és vele lévő, szintén iraki ismerősének.

A 29 éves iraki ismerős könnyebb sérüléssel megúszta, ám a 37 éves főbérlő hiába próbált futva menekülni, utolérték. Ütötték, verték, ahol érték, a sértett hiába igyekezett védekezni, egy idő után a földre került, ám támadói tovább ütlegelték. A néhány perc alatt lezajlott elfajult megbeszélés után a lakó és társai autóba pattantak és elmenekültek a helyszínről.

A 37 éves iraki főbérlő kórházba került, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Testszerte – hastájékon, nyakon, vállon - elszenvedett zúzódásai, a máján keletkezett 8 cm-es repedés okozta belső vérzés miatt sérülését az orvos életveszélyesnek minősítette.

A támadókat a rendőrök másnap elfogták, mindhármójukat gyanúsítottként kihallgatták. Vallomásuk szerint ők csak védekeztek, nem kezdeményezték a verekedést.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek.