• hirek.png

Idén rendezik a XXX. Gyáli Téli Tárlatot. Az idén jubiláló tárlat elsősorban a városban élő, városhoz kötődő, illetve a Pest megyében élő alkotóművészek seregszemléje. Most ismét megrendezik a kiemelt érdeklődéssel kísért kiállítást.

A pályázatra képzőművészetet gyakorló festőművészektől, szobrászoktól, grafikusoktól, fotóművészektől, textilművészektől várnak 2020-ban készült pályaműveket. A szakmai zsűri által válogatott kiállításba 30 alkotást választanak ki. A tárlat 2021-ben a Magyar Kultúra Napjáig tekinthető meg.

A Magyar Kultúra Napjától a három díjazott alkotónak – 2021-ben – lehetőséget kínálnak önálló bemutatkozásra. 

A tárlatra a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő végzett, vagy művészeti tanulmányokat jelenleg végző alkotók pályázhatnak, illetve pályázhatnak Gyálon élő hivatásos alkotók vagy Gyálon élő, Gyálhoz kötődő nem hivatásos, autodidakta alkotók is. A benyújtott alkotás mellé rövid, a képzőművészeti életutat és tevékenységét bemutató (maximum 3000 karakter) szöveg és egy portréfotó (300 dpi) elektronikus benyújtása is szükséges. Eredményhirdetés a tárlat megnyitóján 2020. december 4-én 18 órakor.