• hirek.png

Különös kegyetlenséggel öltek meg egy férfit Dánszentmiklóson. A vádlottak egy testvérpár és egyikük élettársa. A testvérpár egyik tagja közös albérletben élt az áldozattal Dánszentmiklóson. A lakótársak 2019. június 15-én összeszólalkoztak az albérletben, a később megölt férfi a vitában egy kést is elővett. Ezt aznap este egy családi rendezvényen, már ittas állapotban tudta meg a testvérpár másik tagja, aki úgy döntött, hogy számonkéri a testvérét késsel fenyegető lakótársat. Vele tartott fivére is. 

A dánszentmiklósi albérletben a lakótárs már aludt, az ágyából rángatta ki a felbőszült testvér, és egyből ütni kezdte a testét és a fejét is. Ezután hiába riadt fel, védekezni már nem tudott, így a bántalmazója kihúzta az udvarra, ahol hosszú ideig tovább verte, majd a kezeit, lábait és a fejét bálamadzaggal felkötötte az udvaron lévő egyik fa ágára, és tovább ütötte. Később magára hagyta az áldozatot, aki belehalt a bántalmazásba.

Azt, hogy a megvert és kikötözött férfi nem él, másnap délelőtt vették észre a testvérek. Ekkor levágták a testét a fáról, majd egyikük élettársa segítségével megpróbálták elégetni a testet, hogy eltüntessék a bűncselekmény nyomait. Az elszenesedett testet azután egy takaróval fedték le, majd eltávoztak. A füstölgő takaróra az egyik szomszéd figyelt fel, ő hívta a rendőröket. 

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség vádat emelt a gyilkosság mindhárom részese ellen.