• hirek.png

Koronavírus-fertőzést igazoltak a Gyáli Bartók Béla Általános Iskola egyik pedagógusánál. Emiatt az iskolából több felsős gyerek  és néhány pedagógus is karantéba került. Az 5.a, 5.b, 6.a, 7.a és 8.a és b bizonyos tanulóit érinti az elrendelt digitális tanrend. Aki nem kapott értesítést, azok számára továbbra is folytatódik a rendes tanítás. A karanténnak  október 15-én illetve 16-án lesz vége. 

Pápai Mihály polgármester mindeközben felszólítja a Liliom Óvoda látogatóit, hogy tegyenek eleget a hatósági karantén szabályainak, mert a rendőrség és az ÁNTSZ jelzése szerint az ellenőrzéskor nem találják otthon az óvodás gyermekeket. 

A "kollektív" határozattal rendelkező valamennyi óvodásnak, és iskolásnak az állandó lakóhelyén kell tartózkodnia a határozatban szereplő időtartamban, 24 órában. Az állandó lakóhelyüket nem hagyhatják el.

Ha szülőnek ezzel problémája van, mert már a határozat kelte előtt (pl. szombaton, vagy vasárnap) elvitték gyermeküket vidékre - például a nagyszülőhöz, akkor erről értesíteni szükséges a Dabasi Rendőrkapitányságot. A Gyáli Liliom Óvoda 7 dolgozója jelezte, hogy már vannak tüneteik.