• hirek.png

Újhartyáni illetőségű sportolót tüntettek ki Vecsésen. Ünnepi testületi ülést tartottak a Bálint Ágnes Kulturális Központban az önkormányzatiság harmincadik évfordulója alkalmából Vecsésen. Az ünnepség keretében átadták a városi kitüntetéseket. Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Az év fiatal Sportolója” kitüntetést adományozta Görgényi Balázsnak, aki a Vecsési Karate Szakosztály tagjaként 2019-ben első helyezést ért el a Diákolimpia országos döntőjében. A „Vecsés Sportjáért Érdemérem” kitüntetést Massza Sándor kapta, aki 20 éve aktív szerepet vállal a helyi sportélet működtetésében. Megalakította és működteti a darts szakosztályt. Az egyesület elnökségében évek óta társadalmi munkában dolgozik.

A Képviselő-testület a „Sport Érdeméremmel” a kettes fogathajtókat tüntette ki: Ifj. Dobrovitz Józsefet, Osztertág Kristófot és az újhartyáni Hölle Martint. 

A Képviselő-testület az oktatás területén „Vecsésért Életműdíj” kitüntetést címet adományozott Schiszlerné Bakk Katalinnak, aki több mint négy évtizeden át dolgozott a Falusi Nemzetiségi Óvodában óvónőként, majd óvodavezetőként. 2020. júliusában vonult nyugdíjba. 

A Képviselő-testület „Pro Urbe” elismerő címet adott Dr. Szarvas Tibornak, aki 22 éve dolgozik a Vecsési Szakrendelőben sebész főorvosként, majd 1999. februárjától a sebészet mellett a Szakrendelő intézményvezetője. Egyebek mellett az igazgatósága alatt valósult meg a szakorvosi rendelő felújítása, nevéhez fűződik az egynapos sebészet kialakítása, továbbá nagy szerepet vállalt az Alapellátási Központ és Mentőállomás előkészítésében, megvalósításában. A Képviselő-testület a „Vecsés Díszpolgára” elismerő címet Prof. Dr. Sárváry Andrásnak ítélte. Prof. Dr. Sárváry András több évtizedes sebészi pályát tudhat maga mögött, amely során az orvoslásban és az orvoslás oktatásában is kiemelkedő eredményeket ért el. Családi vállalkozásban feleségével működteti a Bálint Ágnes Emlékházat, mellyel Bálint Ágnes írónő hírnevét és emlékét tartják életben.