• hirek.png

Fokozottan ügyel a közlekedésbiztonságra az oktatási intézmények környékén a rendőrség és a polgárőség a tanévkezdés hónapjában. Ilyenkor, különösen az oktatási intézmények környékén, a megnövekvő forgalom nagyobb odafigyelést igényel minden közlekedőtől – gyerektől és felnőttől egyaránt. Reggelente és délután hosszabb menetidővel kell számolni, mint a nyári hónapokban.

Legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen. Ennek érdekében a rendőrök elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a zebrák megközelítésénél, de odafigyelnek a biztonsági öv és a gyermekülés szabályos használatára is - írja a police.hu.

Az Országos Polgárőr Szövetség a 2020/2021-es tanévben is kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre, ezért országszerte kétezer egyesület több ezer polgárőre áll készen arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan biztosítsák a diákok balesetmentes iskolába jutását.

Ennek érdekében az iskolák közelében továbbra is minden reggel polgárőrök segítik a gyalogos átkelőhelyeknél a zavartalan és biztonságos közlekedést. A polgárőrök megerősített szolgálatot látnak el az iskolák környékén. A napi szolgálatellátás részét képezi az iskolákhoz közeli utcák és közterületek, valamint az iskolásokat szállító autóbuszok, illetve megállóhelyek és a csellengő fiatalok ellenőrzése. Az OPSZ bűnmegelőzési programjának része, hogy a Polgárőrség jelzést ad a szolgálat során tapasztalt jogsértésekről és gyanús eseményekről, állandó kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel és mostantól az iskolaőrökkel.