• hirek.png

A magyar Pékszövetség idén 9. alkalommal hirdetett szakmai versenyt, amire bármely magyar sütőipari vállalkozás nevezhetett, függetlenül attól, hogy tagja – e a szövetségnek. A kétfordulós verseny döntőjében 15 kenyeret bírált el a szakmai zsűri, hetet a Szent István napi, nyolcat az Innovatív kategóriában. A verseny hagyományos kategóriája, az államalapítás ünnepére készülő Szent István napi kenyér. A pékeknek döntő részben gabonaőrleményből, hagyományos kovászos technológiával kellett elkészíteni a kenyeret, úgy, hogy kizárólag magyar, természetes alapanyagokat használhattak. A termék ismertetésében utalni kellett a hagyományra, esetleges tájjellegre. 

A Szent István napi kenyér címet idén a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyere nyerte. Fülep Zsolt, a Balmaz-Sütöde Kft. vezetője beszélt rádiónknak a díjnyertes Szent István napi kenyérről.

Fülep Zsolt azt is kihangsúlyozta, hogy a bírálat során fontos volt, hogy a legkisebb pékség is el tudja készíteni a kenyeret, mivel augusztus 19-től forgalomba kerül, s bárki megvásárolhatja.

Az Év Innovatív kenyere a solymári Hel Pékség Kft. Rozmaringos, burgonyás kenyere lett, melyről Horváth Zoltám mesélt.

Horváth Zoltán beszélt arról is hogy mennyire keresik a vásárlók a finom és jó kenyeret.