• hirek.png

Átadják a kibővített és felújított orvosi rendelőt Dunaharasztiban. Dunaharaszti Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által meghirdetett, önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztését célzó pályázaton 167,24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Damjanich utca 32. szám alatti Felnőtt Orvosi Rendelő bővítésére és korszerűsítésére, az Önkormányzat ezt egészítette ki saját forrásaival.

A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatásból támogatott projekt 2018. szeptember 24-én kezdődött. 

A régi épület átalakítása, teljeskörű felújítása és az emelet ráépítés eredményeként 410 nm-rel bővülve, 10 felnőtt háziorvosi rendelőt, 3 fogászati rendelőt, vérvételi helyiséget, az orvosi ügyeletet biztosító helyiségeket, váróhelyiségeket, mosdókat, akadálymentes mosdót, liftet, lépcsőházat, személyzeti öltözőket, valamint teakonyhát alakítottak ki. Modern energetikai igényeket kielégítő nyílászárók, homlokzati hőszigetelő rendszer, energiatakarékos világítási rendszer javítja az ellátás minőségét.

A felújítás az akadálymentesítés jegyében zajlott, amellyel a korábbi hibás kialakításokat kijavították, az emeleti bővítés egy új lépcsőház és akadálymentes lift kiépítésével valósult meg. Az épület körül akadálymentes rámpa és parkolók várják a rendelésre érkezőket. 

A jelenlegi rendelő épületében (Damjanich u. 23.) a kibővült Védőnői Szolgálat kap majd helyet.

A Dunaharaszti Felnőtt Orvosi Rendelő ünnepélyes átadása augusztus 18-án 10:00 órakor lesz. Beszédet mond Dr. Pánczél Károly, a Pest megyei 11. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője és Dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere.