• hirek.png

Bozótvágó kaszával támadt édesanyjának 50 éves élettársára egy fiatal férfi Dabason, augusztus 9-én este. A jelenlegi adatok szerint a 26 éves férfi családjával, édesanyja születésnapját ünnepelte, majd amikor a vendégek távoztak, a szűk család tagjai egymással szóváltásba keveredtek, és a fiatal egy bozótvágóval anyja élettársára támadt.

A fiatal férfi a kaszával egyenesen a férfi fejének irányába csapott, azonban a sértett, védekezésre felemelt kezét találta el, akit ezzel súlyosan megsebesített. A helyszínre érkező rendőrök felé az udvar hátsó részéről sétált ki a gyanúsított, kezében az éles hosszú tárggyal. Az egyenruhások felszólítására a fiatal a kaszát a földre tette, azt a rendőrök lefoglalták, a férfit pedig megbilincselték.

A rendőrök a támadót a rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsított tettét beismerte és részletesen beszámolt arról, hogy a számára kezdetektől ellenszenves élettársat hogyan és miként bántalmazta, minden különösebb ok nélkül.

Vele szemben a további eljárást emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.