• hirek.png

A csapadékvíz okozta károk enyhítésében kéri a lakosság együttműködését az ócsai városvezetés. Ócsa Város Önkormányzata az elmúlt években feltérképezte azon településrészeket, ahol extrém esőzés során oly mértékben összegyűlik a csapadékvíz közterületen, amely veszélyt jelenthet a közlekedésre, valamint a környező ingatlanokra egyaránt. Két ilyen gócpont felszámolása jelenleg is folyamatban van a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” elnevezésű pályázat keretében, amely érinti a Damjanich utca Falu Tamás utca és az Üllői utca közötti szakaszát, valamint a Baross utca Petőfi utca és a Rákóczi utca közötti szakaszát. A munkálatok még folyamatban vannak, de az elmúlt időszakban lévő esőzések már most igazolják a megfelelő tervezést és kivitelezést, ugyanis a csapadékvíz elvezetése máris javult e két helyszín vonatkozásában.

Mindemellett még az idei évben a Falu Tamás utcában lévő és még több hasonló gócpont felszámolását is tervezi saját költségvetésből megoldani Ócsa Város Önkormányzata. A csapadékvíz-elvezetés megfelelő megoldása közterületen az Önkormányzat feladata ugyan, azonban mindezt egyrészt az anyagi forrásaira tekintettel, másrészt kizárólag a lakossággal együttműködve van lehetőség megoldani.

Ennek érdekében azt kérik, tartózkodjanak a csapadékvíz-elvezető árkok betemetésétől, valamint, ha beállót, parkolót létesítenek az ingatlan előtt, az építkezés megkezdése előtt vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal. Ezen kívül gondoskodjanak átfolyási lehetőségről az útpadka és az ingatlan előtti árok között.