• hirek.png

Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata az elmúlt két hónapban, a szigorú veszélyhelyzeti időben összesen 4 millió Ft-ot fordított arra, hogy segítse a faluban élőket biztonságban átvészelni ezt az időszakot, és hogy elismerje azok munkáját, akik erejükön felül teljesítve látták el a feladatukat napról napra.

A polgármester és a képviselő-testület döntéseinek értelmében 147 esetben pénzbeli rendkívüli települési támogatás, 71 esetben élelmiszercsomag és 7 esetben gyógyszerkiváltás formájában segítették a hozzájuk segítségkéréssel fordulókat. 12 esetben segítettek olyan személyeknek, akik ideiglenesen elveszítették a munkahelyüket.

Ezekből összesen 29-en voltak nagycsaládban élők, 19 esetben kiskorú gyermekét egyedül nevelők és 61 esetben egyedül élők, vagy 65 év feletti időskorúak.

20 munkatársuknak egészítették ki és egészítik ki még a nyár folyamán a bérét nettó 30-50 ezer Ft-tal elismerve teljesítményüket és emberségüket, amellyel példát mutattak a járványügyi veszélyhelyzetben.

A település felkészül egy esetleges második hullámra, és meghozzák a megfelelő intézkedéseket a település lakóinak biztonsága érdekében.