• hirek.png

Több templom újul meg a térségben a jövőben. Az egyházi épített örökség védelméről szóló pályázatra idén húszszoros igény érkezett. A keretből a Kárpát-medencében 2000 helyszínen újítanak fel templomokat. Pánczél Károly országgyűlési képviselő számolt be arról, a térségben mely település nyert.

A temető kerítését és bejáratait újítják meg idén Kakucson. A Temető utca felől is kapukat kap a temető, így könnyebb lesz a közlekedés és a koszorúk szállítása temetés esetén. Kendéné Toma Mária polgármestert hallják.

Június 11-én nyit a gyógyvizű fürdő Albertirsán - többek között erről döntött a Képviselő-testület. A strand szeptember 05-ig lesz nyitva. 

Ezen kívül döntés született arról, hogy a felnőtt és gyermek háziorvosi központi ügyelet ellátására, december 31-ig, a Dr. Pécsi és Társa Egészségügyi Szolgáltató Bt.-vel kötnek szerződést. A szerződés időtartama azért ilyen rövid, mivel hónapokon belül várható az ügyeleti szolgálat kormányzati szintű átszervezése. Ez azonban nem jelenti az ügyelet megszűnését - hívta fel a figyelmet Fazekas László polgármester. 

Szolgálati autót kapott az Alsónémedi Polgárőr Egyesület. Dr. Tüske Zoltán polgármester és Dernóczi Zoltán közterület-felügyelő használatra átadott egy autót, amely az Önkormányzat tulajdonát képezi, azonban a polgárőrök használhatják. A járművet Kiss Attila, az Egyesület elnöke vette át. A civil szervezet eddigi használatában lévő régi, járőrözésre már nem alkalmas gépjárműve helyett a jövőben a polgárőrök ezzel a járművel fogják szolgálatukat ellátni. Az Egyesület tagjai  a polgármesteri hivatal közterület-felügyeletével és  a rendőrséggel közösen együttműködve végzik  önkéntes munkájukat Alsónémedi közbiztonsága érdekében. Alsónémedi Nagyközség Képviselő-testülete az önkormányzat költségvetésében az idei évben is biztosítja az Egyesület működéséhez szükséges anyagi feltételeket.

Kiválasztották az új bölcsőde vezetőjét Felsőpakonyon. Az új intézmény szeptemberben nyitja meg kapuit. A vezetői posztra három jelölt adta be pályázatát. 

A személyes meghallgatásokat követően a Képviselők egybehangzó véleménye alapján a Babóca Bölcsőde vezetője Hajasné Tallér Anikó lesz. Nagy János polgármester azzal indokolta a döntést, hogy a jelöltnek több éves vezetői tapasztalata van, amely egy friss intézménynél sokat segít a gördülékeny ügyintézésben.

Rendszámokkal trükköztek azok a román állampolgárok, akik az M5-ös autópályán buktak le a múlt héten. Állampolgári bejelentés alapján, az M5-ös autópályán ellenőriztek a rendőrök egy román rendszámú furgont, amely egy szintén román rendszámú kisteherautót vontatott. Az intézkedés során kiderült, hogy miután az egyik jármű műszaki hibás lett a sztrádán, emiatt vontatás kezdődött, de a sofőrök nem tértek le az első lehajtón, hanem így akartak eljutni az államhatárig. Az is kiderült, hogy a rendszámok nem a járművekhez tartoztak. A Nyugat-Európában vásárolt járművek szállításáért nem akartak fizetni, így két másik autó rendszámát szerelték le Romániában és ezekkel közlekedtek.