Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) augusztus 31. és október 7. között mintegy 14 000 címet érintő próbafelvételt hajtott végre a 2021. évi népszámlálás előkészítése érdekében. A próbafelvétel hazánk 72 településén egyszerre zajlott. Dabasról 128, Inárcsról 107 címet kerestek fel a biztosok. 

A jövő évi népszámlálás során a KSH kiemelt célkitűzése, hogy a lehető legkevésbé terhelje a lakosságot. A legmodernebb technológiák és új eljárások alkalmazása rövidebb kérdőívet, gyorsabb és hatékonyabb adatfeldolgozást, egyben jobb minőségű adatokat eredményez. Az új megoldásokat a gyakorlatban is ellenőrizni, finomhangolni kell, ami kizárólag egy nagyarányú próbafelvétellel lehetséges.

A Népszámlálás próbafelvétel kérdőívének első része a lakóhellyel és egyéb címekkel kapcsolatban fogalmazott meg kérdéseket. Ennek célja az volt, hogy megtudják, mennyire pontos a KSH címeket tartalmazó adatbázisa, vagyis minden lakóegység (például ház, lakás stb.) szerepel-e benne. 

A kérdőív második részének kérdései arra irányultak, hogy megismerjék, az emberek mit gondolnak a népszámlálásról és az adatbiztonságról, illetve hogy milyen módon töltenék ki legszívesebben a népszámlálás kérdőívét.