Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

Lakossági fórumon tájékoztatták a lakosságot Lajosmizsén, és a felmerülő kérdéseket is megválaszolták a városvezetők és a kivitelező képviselői a ZöldVáros projekt kapcsán. Holnap ünnepélyes alapkőletétellel kezdődik a kivitelezés, majd augusztus elején kezdődnek a munkálatok, párhuzamosan a Városház téren, az Iskola tó partján és a piactéren. A Városház tér környékén augusztus folyamán először az új parkolókat létesítik, illetve a Régi Városháza előtti parkolót nyitják meg a Mizsei utca irányába. A jelenlegi parkolókat majd csak azután szüntetik meg, várhatóan szeptemberben, hogy a létesülő új parkolók a lakosság számára már használhatóak legyenek. A Mizsei utcát az Attila utcával összekötő tóparti útszakasz várhatóan legfeljebb egy hétre kerül lezárásra, amíg az út alatti közműátvezetések megvalósulnak. A Városház téri társasházak parkolói várhatóan végig használhatóak maradnak. A munka nagyrésze novemberben lezajlik, és 2021 tavaszra már csak a kertészeti, parképítési munkák. Az Iskola tó partján augusztusban azok a munkák kezdődnek el, amelyek partszakaszai az augusztus huszadikai rendezvények által nem érintettek. Augusztus végén a maradék helyszíneken is elkezdődnek a munkák. Itt is az lesz az irányelv, hogy míg a főbb műszaki feladatok még idén novemberig megvalósulnak, a kertészeti, parképítési munkálatok és a térbútorok elhelyezése 2021 tavaszára várható.

A piactéren előbb a zsibpiac területét rendezik, szintén augusztusi kezdéssel, várhatóan szeptember közepe-végéig, majd térfélcsere után a zöldségpiaci részen folynak a munkálatok, és a teljes piac az immár megújult zsibpiaci részen fog zajlani egészen tavaszig.

A Szabadság tér és a Coop bolt előtti parkoló rendezésének kezdete várat magára mindaddig, amíg a kért állami plusz támogatás meg nem érkezik a pályázathoz, így annak ütemezése csak azután lehetséges.