Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

Az elmúlt időszak időjárása kedvezett a parlagfű fejlődésének. Kikerült ugyan a törvényből a parlagfű elleni védekezés határnapjának számító július 1-je, azonban a NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy mostmár a földhasználóknak egész évben gondoskodniuk kell a területeik gyommentesítéséről. A parlagfüvet közegészségügyi szempontból és mezőgazdasági kártétele, terméscsökkentő hatása miatt egyaránt irtani kell. Az érvényes jogszabályok szerint a parlagfű-mentesítés a földhasználók egyéni kötelessége, legyen az akár egy néhány négyzetméteres kiskert vagy több száz hektáros szántóföld. A rendkívül szívós és agresszív gyomnövénnyel szembeni sikeres védekezéshez azonban ma már leginkább össztársadalmi fellépésre van szükség, és elengedhetetlen a parlagfű és a hatékony irtási módszerek alapos ismerete is.

Egyetlen tő parlagfű is több ezer magot termel, ami a következő évben már csírázik, újabb és újabb pollenszóró növényeket létrehozva. Tehát tényleg igaz, hogy egyetlen tő kihúzása is rengeteget számít! Ezért is fontos, hogy már virágbimbós állapotában felismerje mindenki a gyomnövényt.

Saját körzeti megbízottat igényelt Örkény. A településen jellemző a gyorshajtás, volt már példa arra, hogy emiatt gépkocsi került egy ház udvarába. A lakosok fekvőrendőrt szeretnének, azonban annak kihelyezése hosszabb folyamat része. Addig fokozott rendőri jelenlétet kért a városba Kulcsár István polgármester.