Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

Elmarad a holnapi búcsú Ócsán. Magyarország Kormánya a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló Kormányrendeletének 1. §-ában úgy rendelkezett, hogy „az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdet ki.”

Erre tekintettel Magyarország Kormánya úgy rendelkezett, hogy „Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni.” 

A Kormányrendelet ugyan csupán példálózó jelleggel sorolja a szabadtéri rendezvényeket, azonban ezek jellegüknél fogva két fő csoportba sorolhatók: sport és kulturális rendezvények körébe. Mivel az ócsai városvezetés álláspontja szerint a mozgó vidámpark és az ahhoz kapcsolódó kirakodóvásár nem kategorizálható a két kategória egyikébe sem, így e rendezvény helyszínén tartózkodni tilos, ezáltal annak megtartására a veszélyhelyzetre való tekintettel nincs mód.