Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

Ma Dabason 16:30-kor 100 másodpercre megszólalnak a város harangjai, majd megemlékezés kezdődik a Trianon emlékműnél. Beszédet mond Kőszegi Zoltán polgármester, majd elhelyezik az emlékezés koszorúit. 20:20kor pedig a város csatlakozik a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség akciójához és az OBO Aréna melletti Nemzeti Történelmi Emlékparkban a Nagymagyarország és a Wass Albert szobor melletti területen őrtüzet gyújtanak. Ennek célja, hogy legalább 1000 településen égjen tűz a Kárpát-medencében, szimbolizálva az összetartozást.

 

Éjszakai túrát szervez a Petőfi Túrakör. A Trianon 100 elnevezésű túra ma naplementekor indul Ladánybenéről, és másnap hajnalban oda ér vissza. Az útvonal Ladánybene, Tatárszentgyörgy és Táborfalva települések területét érinti. A 32 kilométeres távhoz 20 órakor van gyülekező a Fő utca 24. Szám alatt, ahol 20:20kor őrtüzet gyújtanak. 21 órakor indul a túra, amely másnap hajnalban ér véget.

 

Gyálon 18 órakor emlékeznek a trianoni békediktátumra. 18 órakor a városközpontban lévő emlékműnél köszöntőt mond dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Nagy József Elek alpolgármester. A megemlékezést kulturális műsor színesíti, majd 20:20kor a Gyáli Erdélyi Székely Kör fellobbantja az összetartozás lángját.

 

Ma adták volna át a Nemzeti Összetartozás Emlékművét Örkényben, azonban a koronavírus-járvány miatt augusztusra halasztották az ünnepséget. A város új emlékművét a római katolikus templom előtti térre tervezik, amelynek kivitelezési munkálatai folyamatban vannak. Az emléknap kapcsán a ma megjelenő helyi újságban a lakosság Trianonnal kapcsolatos gondolatait olvashatják. 

 

Felavatják a trianoni emlékművet Ócsán. 18 órakor a Hősök terén rendezik az ünnepséget, ahol beszédet mond Pánczél Károly országgyűlési képviselő és Bukodi Károly polgármester, valamint Puskás Imre, a Székelykapu Baráti Társaság tagja.

 

Hernádon ma a Búcsú téren emlékeznek 20:20kor. A szervezők azt kérik, hogy a tűzgyújtáson részt vevők a járványügyi szabályokat tartsák be, tehát figyeljenek a személyes védőtávolság betartására, illetve lehetőség szerint szájmaszkban jelenjenek meg az eseményen.